I wish I could..

vilket väder, sånt blir man bara trött av..
jaja, idag har dagen flytit på ganska snabbt, började vid halv tio med spanska, efter det matte och jag blev äntligen klar!, sen håltimma från tolv till två ungefär. skulle gått hem med eve & övat på dansen, men det blev inte så, istället va vi i skolan en timma, och efter det gick vi hem & fikade. har kommit på att jag drabbats av nån hostsjuka, skitjobbigt eftersom det aldrig försvinner, men jag lever ju, så jag ska inte klaga.

jag tror att jag får börja köra moppe på torsdag, innan dess måste jag öva lite med min kära elliot! lääängtar!

måste göra klart historian, svenskan och engelskan nu,
bye / tina

Min födelsedag!

hejsan!

idag är det min stora dag, jag fyller 15 idag nämligen! :) , tack för alla söta sms sötnosar <3 dom betyder!

mama skulle ju som sagt i tidigare inlägg ta med mig på en hemlig resa, och precis som hon lovat, så åkte vi runt nio-tiden i lördags, och jag hade ställt in mig på att vi skulle rida islandshästar vilket jag inte ville göra.. men det blev det inte, utan det blev mycket bättre än så! 
vi åkte mot borås &  jag förstod ganska snabbt att vi skulle sova i systers lägenhet där, ( hon är ju i Paris nu ) och precis vad mama hade planerat!.. vi åkte dit & lämnade in våra väskor, sedan gick vi ner mot stan för att shoppa! jag hittade faktiskt ganska mycket, ett par wesc-jeans, två vita klänningar, ett brunt linne, ett guldigt skärp, och ett jordgubbshalsband. jag är himla nöjd. hade frågat mama om jag behövde ha med mig några pengar innan vi åkte, men hon sa:- naeej. så jag hade med mig 60kr., men mama har betalt änsålänge.

inte nog med detta, klockan blev runt fyra och vi skulle gå hemåt, men när vi går förbi make up store så säger hon:
- jag ska bara gå in och köpa en ögonskugga, det hinner vi väl?!
när vi kom in där så gick hon direkt fram till tjejen i kassan och sa:- tina dahl, jag hade bokat tid! vilken chock jag fick alltså! hon sa att jag hade en ganska härlig min där, det förstår jag! , så då skulle jag få en sminkning i ca en timma där, sen välja smink för 500 att ta med mig hem, och det blev två ögonskuggor, en foundation & ett läppglans! jag blev superglad! att mama kan vara så söt!

när vi sedan gick hemåt lägenheten så fixade vi iordning oss lite, och sen gick vi ut & åt pizza! sedan handlade vi lite snacks och vandrade hemåt lyan igen, där vi pratade, läste skvallertidningar och bara tog det lugnt! tv:n fick vi dock inte igång, men trevligt hade vi utan den! vi la oss strax innan 00.

nästa dag så vaknade jag av att mama grattade mig. hon hade köpt frallor till frukost och sen fick jag några paket. för någon måmad sen så hittade jag en jacka på bobbys som jag blev helt kär i, men sen blev det inte av att jag köpte den, och sen var den slut... trodde jag! om inte min mama hade köpt den svarta elvine-jackan som jag velat ha!, fick även en film, Mean Girls som jag & evve tänkt se, ett par rosa sloggi-trosor som det står it´s perfect på, en träprydnadsdocka, odd molly, från dom på bobbys och ett rosa halsband från maria & gösta.
dessutom står ju moppen här hemma!

efter maten så bar det av mot stenungsund för att kolla på bästibrorsan när han skulle köra, jag fick välja på att åka till ett köpcentrum eller kolla på brorsan, och jag valde crossen före. det va Lag-SM och huskvarna mk hade ställt upp med laget: toni, stefan, christer, jonas & tobbe. toni craschade i starten de två första heaten men körde upp sig, och sista heatet så blev han 6:a tror jag, skitbra eftersom han kör mot större & starkare hojjar. han körde grymt bra idag, vilken födelsedagspresent till mig!  jag fick en present av han med, syster var &så med på det, & det va ett par nya innertofflor, mina gamla favorittofflor fick jag tillslut tejpa med silvertejp eftersom fodret trillade ut! sen fick jag 600;- som ska gå till en moppehjälm. jag har ännu inte bestämt vad jag ska ha för modell.

jag är så grymt nöjd med denna helgen som ni kanske förstår! det har vart u n d e r b a r (:
ha en trevlig kväll, min födelsedag är i ca 45 minuter till nu!

love / en mycket nöjd tina


Morgonpigg

Good morning!

det blir en liten snabbis här, innan jag ska till skolan.. igår så ringde Jonna & ville att jag ska ta med hennes arbete till skolan idag eftersom dom ska till stockholm! , & visst gör jag det, hittade det i min brevlåda imorse!

idag va jag klar ovanligt fort, men jag lyckas väl ändå att komma försent, det brukar bli så. får inte heller glömma att ta med mig godis & dricka till filmen.
fick även klart mitt bildarbete igår,tror att det ska va inne sen. måndag, men jag behöver ju inte alltid komma sista dagen.

slutar klockan tre idag, sen blir det direkt in till ejfa !

ska ta & fixa resten nu, jag behöver ju inte gå förrens en timme, kanske blir att städa lite på rummet då, det behövs  mina damer & herrar, det ser illa ut nu kan jag intyga!
Good bye / tina


Avklarat

heej på er gott folk!

igår, idag & imon är & har det vart moppekurs på mitt schema. vi va en grupp på 6st, 5 tjejer & en kille, & tro det eller ej, så va våran grupp överdrivet kunniga!, alltså, han förväntade sig inte att vi kunde så mycket som vi faktiskt gjorde, och att alla hade kört moped tidigare sparade in på tiden nästan 3 timmar!..
idag blev det lite stressigt eftersom jag slutade tio i fyra & det började på ejfa klockan fyra, men papa körde in mig & jannike, så vi hann! dessutom skulle vi gjort provet imon, men alla gjorde det idag istället, skönt att ha det gjort. vi fick i snitt 1 fel ungefär. imorron är det bara uppkörning, bromstest, men det tror jag kommer gå bra..

nu ska jag inte nörda ner mig fulltsändigt i det dära, så nu får ni veta lite annat:

¤ jag & evelina missar skolavslutningen p.g.a. att vi ska till Paris & hälsa på min syster som är där nu.
¤ på söndag den 27:e maj fyller jag år!
¤ mama ska ta med mig på en "hemlig resa" lördag morgon->söndag i helgen. vet inte vad, men kanske shoppa?!
¤ nästa SM är i linköping!
¤ jag har drabbats av världens hosta som vägrar att försvinna, har gått ca. 1,5 veckor nu.
¤ bildarbete & samhälle måste vara klart tills imon.
¤ jag har glömt att skriva mitt schema lina, men jag ska bli bättre på det nu!

en sak, jag tror att min dator har fått virus! faaaaaaan vad hemskt. om det är någon som kan nåt om sånt, så kommer det upp massa nya internet-fönster hela tiden , typ reklam för poker, osv.
vad ska jag göra åt det? jag som är så smart att inte har skaffat nåt nytt antivirus sen mitt gick ut för snart ett år sen. nu är jag ganska orolig.

nej nu ska jag dra mig härifrån, eller ja, från bloggen iaf. måste skriva klart bildarbetet sen ska jag nog ut & köra en sväng på elliot så att jag är redo för imon (;
ska bli så kul & skönt att åka sen, mycket friare!
love / tina

22 maj

shoou!

ska börja med att berätta att målafärgen på mina jeans gick bort, fan &så! jag som ville ha nya , menmen.

jaja, min dag iaf såg ut såhär:
¤ idrott - fotboll (:
¤ historiaprov, VG+ , helt över mina förväntningar!
¤ engelska - ord
¤ håltimma - jag & evelina gick hem & kom på lite på en dans (:
¤ matte med den störda läraren, uusch. äckelgubbe.
¤ skulle haft spanska, men istället hade vi cabarét, fick inte dansa idag.

aah, jag stör mig! thina ( no/ma-läraren ) va rätt bra ändå, men nu när hon har fått bebis så har vi äckelgubben ist. han kommer med en massa dumma kommentarer, är äcklig & skrattar åt sig själv. jag & evelina sa till stefan att han skulle fixa så att vi inte får han i höst. aldrig i mitt liv att jag kommer stå ut. så ni som är missnöjda kan ju säga till stefan att han är hemsk, så kanske vi slipper han i höst.

måste göra klart mitt bildarbete med, det är så mycket nu. moppekursen börjar imon med, och på söndag är det min dag (:

ska kila nu, looove / tina


Långhelg

hejsan.

hoppas allt är prima, det är det iaf med mig!, förutom att jag är väldans trött då. har jobbat både igår & idag, 10-17 & 10-16 ! , inte jättekul, men det blev lite money iaf, vilket är väldigt bra! direkt när jag kom hem så åt jag, sen va det dags för komfa. att det alltid ska krocka med mina inplannerade saker sedan långt tillbaka, shiiiit.

som jag sa så va jag ju i Eksjö i torsdags & när jag kom hem så åkte jag direkt till lovisa.
i fredags då så hade jag inte plannerat nåt, men sen hörde linnea av sig & undrade om vi skulle träffas & kolla på talang & så, & den idén tyckte jag lätväldigt bra.
hon kom på sin moppe & jag tog en premiärtur med henne ner till vip, måste säga att hon va duktig (: köpte lite godis, mjölk till mama & sen hem. efter talang så skulle vi kolla på film, eftersom brorsan hade glömt alla sina filmer här hemma denna gången så hade vi lite att välja på!, vi valde iaf  "happy ending", men efter halva filmen så skulle man ju då byta till del två, men då va det två stycken del 1, så vi kunde inte se hela filmen, haha! men det vi såg iaf: den va ganska så krånglig & speciell, verkade inte så bra så det är inte värt att hyra den för att se slutet.

håller på att ladda ner pirates of the caribbean 2 nu, jag & eve tänkte ju gå på 3:an i veckan. men det går ganska segt, så kanske blir att hyra den istället!
perfekt &så att dom precis hade målat om ett staket med vit målafärg i depån i eksjö, smarthuvven! , där gick 1 par av mina totalt 2 par jeans, tur det inte va mina favvoreplay, då hade jag fått ett utbrott. jeans är ett STORT behov nu kan jag lova.
sla ta & nana nu, nattinatti


SM Eksjö

hallo!

igår va det ju då SM:et i Eksjö, & första SM:et för min del igår eftersom jag missade varberg.. vi åkte i onsdags kväll, jag toni & henke S tog bussen & husvagnen ner, medans mama & papa kom i bilen. vädret var kanon när vi kom fram, så trots att vädergudarna hade lovat regn dagen efter så trodde vi inte riktigt på dom denna gång. men det skulle vi gjort, dom hade helt rätt! jag vaknade av att det smattrade på husvagnstaket, neej.  men förarna tyckte att banan var perfekt. det va faktiskt lugnt med regn under dagen.

vaknade redan vid halv sju på torsdagen & toni skulle träna vid halv 8-8 , men ja va ganska seg & på något vänster lyckades jag missa träningen iallafall.
kval nästa då, & jag sprang upp till ante & lånade ett depå-kort ( annars kommer man inte in i depån ) eftersom henke va med så behövde han ett & papa förståss ett med, eftersom han är mekaniker! vi har bara två. det finns nämligen en tv i depån så man ser alla varvtiderna. det är tidskval & då ska man ut & sätta ett så bra varv som möjligt, snabbast tid vinner. det är 20st i varje kval som  går vidare sen till de andra heaten. toni fick inte riktigt till det på kvalet, men kvalade in som 11:a, det är ju heaten som gäller.

1:a heatet: toni hamnade ganska långt bak, men körde upp sig till 7:a. rickard sandberg blev 3:a och första pallplats i SM för han, kul :)

2:a heatet: ett bra utsläpp & 5:a ut över det första hoppet. han blev påhoppad men klarade sig utan att trilla, men den som hoppade på han stötte till bromsen lite så att det störde honom när han skulle bromsa. det va lite synd eftersom han låg 4:a länge, men i slutet blev han också trött.

detta slutade med en 13:e plats totalt nu, eftersom han bröt andra heatet i varberg så kunde han haft lite fler poäng, men det har ju bara vart 2 deltävlingar änsålänge.. det är kul med att dom unga förarna (och andra) går frammåt hela tiden, och är med på toppen. guldet kan gå till någon av dom som nu är runt dom 10 bästa, fight!

elin vann sitt kval och vann &så båda sina heat, kul :)

eftersom lovisa fyllde år så skulle vi hem till henne en sväng på kvällen, så jag & mama tog bilen hem, blev lite stressigt men jag hann. hon fick iaf ett presentkort på sköna jag för 400;- & ett på gina för 100;-  & nästa söndag är det min dag!
när jag kom hem från lovisa inatt så va klockan runt 1 & jag va supertrött. när jag hade gjort mig iordning för läggning så har jag inget täcke & kudde i min säng, precis vad jag önskade, not. då va det bara att ta på sig & gå ut till husvagnen för att hämta mitt täcke, men då gick det inte tända lamporna där inne, och det va kolsvart kan jag lova. jag letade mig fram med händerna & hittade ingte täcke. efter ett tag så hittade jag det - under soffan!
det va ju såklart iskallt & jag kom inte i säng förrens 2.20 därför vaknade jag sent idag.

idag har jag inget planerat, kanske skulle ut & köra på elliot lite? eller minin innan den försvinner "/ , jag som ville ha kvar den, shit &så. / tina

image22

måste säga att jag är riktigt nöjd med det jag sa till dig, så rätt alltså! ( inte toni )

Next

hejsan (;

hoppas allt är på topp, iaf med mig! packar som bara den, eller inte, men packa borde jag iaf göra. vi åker om en stund, till SM:et i Eksjö! det får ni ju bara inte missa! det är ju nära för jönköpingsborna!, om ni är intresserade då förståss (;

ska bli kul, första SM:et för min del i år, missade ju det förra i varberg, men denna gången är jag allt med, det tog ju emot att missa ett SM, men berlinresan va superkul med!

nu ska jag återgå till min packning så jag inte står här dom sista minuterna som jag brukar.. skriver resultat imon kväll troligtvis!

see you! / tina


Orienteringsdag

heejsan.

är ganska så trött nu efter att ha orienterat hela dagen. började med att evelina va lite sen, men sen rullade det på ovanligt fort & vi blev väl klara strax innan 12. då gick vi bort till badet igen och hon åkte hem & jag väntade på bussen som åkte iväg precis när jag kom. satt där en halvtimma innan nästa buss kom. åkte till konsum, & tänkte ta 28:an upp till mig, men jag hade att välja på att vänta en timma innan den gick eller att gå. så jag gick uppåt, dagens motion har jag garanterat fått. bra det, att jag rör på mig ibland, händer alldelles för sällan.

nu ska jag faktiskt plugga. duktiga tina visar sig allt ibland, plugga utan att vi har några läxor mer till denna veckan! är skönt att för en gångs skull kunna slippa stressa dagen innan, så jag ska allt va lite duktig nu. kanske ta en cykeltur i det fina vädret med, får se vad som hinns med, ska inte lova för mycket.

maten väntar nu, ciao / tina

Ångest

faaan &så. jag som ville ha kvar den lilla crossen. attans, att jag inte nappade på när bror ville sälja den till mig, nu är jag sur. jag har vart ute & kört idag, det är ju hur kul som helst, jag ångrar att jag inte fortsatte köra när jag var liten alltså, jag fattar inte hur jag kunde va så dum & sluta? nu har jag iaf bestämt att det är ännu en sak jag ska spara till, en cross! förutom hunden då!
men alltså, nu är det såhär att jag tycker att det är ganska pinsamt & åka bort till banan & köra, eftersom jag kommer skömma ut mig totalt, jag ska helt enkelt ha privatträning först av min bror, det blir straffet för att han sålde pärlan, men vad ska jag åka på? ja det får jag återkomma med när jag hittat nån lösning.
bye / tina


Tell me

haha, vart ska detta sluta?! att se en tjej som ser ut som sjunga är det tråkigaste hon gör för tillfället, ingen utstrålning alls. förstår mig inte på världens röster, förra året vann monster & detta året vinner lesbisk kampsång? , nu börjar det bli lite oseriöst. okej, jag hade ju hellre sett att ukraina vann hellre en henne. men det är ju komisk alltså! men desto fler grannländer man har, desto bättre är det, för dom röstar ju på varandra.

nog om det nu, det va iaf trevligt igår, syster & hennes kille va här en stund, åt & så.. sen åkte dom ganska tidigt för att hon skulle upp tidigt idag för att flyga till paris! hon ska ju praoa där, och vi kommer troligtvis ner & hälsar på henne!.. tillslut va det bara toni & jag som satt uppe & kollade tills det va slut.

på dagen kollade jag på konfirmation &så, så fina dom va (:


idag: bror & jag åkte bort till crossbanan för att han skulle träna. jag tog lite bilder &så som kommer ut på min bilddagbok så fort jag hinner!.. träningen gick bra och jag frågade om han var laddad tills på torsdag, visst var han det! precis vad coachen vill höra ;D

när jag kom hem så tog jag fram massa onyttigt & tryckte på en fim, pirates of the caribbean 1 som jag lånat av evelina!..  lite sent att se den nu, men ibland hinns inte allt med. jag & evelina ska gå på 3:an när den kommer ut på bio har vi bestämt, så jag måste kolla på de andra först. den va faktiskt väldigt bra, över mina förväntningar!

nu ska jag ta & gå ut en sväng, är lite trött av att kollat på film & så nu.
ha det bäst,
/ tina


Jobba

En lite snabbuppdatering blir det nu, ska nämligen snart in & jobba. slutade tidigt idag, så det blev bara hem & äta och snart går bussen.. egentligen har jag tusen saker jag måste plugga till, men det lönar sig ju att jobba, jag behöver &så pengar..

dagens ros går till gubben med hundarna. jag ska berätta:
jag & evelina skulle ut & orientera, så är det en MEGASTOR vattenpöl där i skogen, som vi måste ta oss över. då kommer det en gubbe med två hundar som hade värsta kängorna. jag frågade om man kunde gå på mitten ( det var lite jord där ) och sen sa han:
- jo det kan man, men ska ni över dit?
- ja, det ska vi!
- ja men hoppa upp på ryggen då!
hahahah, så snällt alltså, vi fick snålskjuts över där, först "åkte" jag över, evelina stog och skrattade som bara den, och sen "åkte" evelina, och då stog jag där & skrattade!

nej, nu måste jag kila,
ciao / tina

It´s raining man..

not halleluja..

hej förresten, hoppas allt är prima!? själv så har jag huvudvärk & det är störande väder, för nån vecka sen kunde man bara ha shorts utan tights tillochmed. jag vill ha sommar nuuu!

har precis ätit lite nu, oxpytt med stekt ägg, ja det va ungefär så gott som det låter.. kom hem för en stund sen, kollade aldrig klart på fotbollsmatchen mot eleverna-lärarna. hann precis hem & då börjar det ösregna, stackars evelina fick låna ett paraply av mig, som skulle tillbaka till bussarna igen & stå & vänta..haha.

hände faktiskt två kul saker att nämna här idag!
1. evelina har en stål-elefant som nyckelring, och man kan röra på benen. då satt dom lite löst & evelina säger:
- kolla, min elefant är djurbent!.. hah, börjar asgarva & jag säger att det heter julbent, men det går hon inte med på, så jon kommer & vi frågar han: det heter julbent!
-yees! så säger jon: här ska ni få en kluring:
- man säger ju en rädd gris, men hur säger man det med rådjur? vi fick lite problemas, jag säger: ett rått djur! haha, och evelina säger ett rätt djur.. det va inte lätt, några förslag? :D

händelse nummer 2 låter kanske inte alls kul, men det kan jag lova att det va!
2. evelina & jag sitter & lyssnar på mp3 på matten, och vi lyssnar på låten vi alltid börjar asgarva till, den där mr. "X" dansar till, som vi har fått för oss. vi sitter verkligen & asgarvar, & tror ni inte att självaste mr. "X" själv kommer fram & säger:
-vad är det ni alltid skrattar åt? :D , jag måste få lyssna, så tar han upp hörluren & ska lyssna på låten, sen säger han: jasså är det sån musik som gäller nu!..
tror ni inte att vi började garva ännumera då!.. hahah

det va lite om min dag då, resten blir bara plugga, så det blir inget mer kul att berätta om..
ciao / tina


Plugg

hejsan!

sitter med böckerna i knät nu & har vart ganska duktig med att plugga idag, eller ja. jag har bara renskrivit lite biologi, men det tog tid! ska även försöka hinna med att komma ut en sväng, men tiden rinner väl iväg som vanligt...

i veckan har jag redan lite planerat:

 ¤ tisdag: plugga
¤ onsdag: in & jobba
¤ torsdag: plugga
¤ fredag: inget planerat än,
¤ lördag: kolla på lovisas & joannas komfirmation!
¤ söndag: vilodag, änsålänge..

kanske ska ta & berätta lite om min helg:
jo, det blev så att evelina kom till mig, sedan så grillade vi, struntade i bion & cyklade istället ner till vip. evelina skjutsade mig, både upp & ner, ja inte för spånhultsbacken, där cyklade hon själv nästan upp för hela ;D
på vip hyrde vi den nya filmen med jessica simpson - employee of the month, den va riktigt bra faktiskt! evelina sov sedan här!.. på söndagen blev det upp ganska tidigt & sätta sig i crossbussen ner till kristianstad. det va dm, inte en jätterolig tävling (tycker tom jag!) men det är ju roligare med sm & större tävlingar, ganska självklart. toni hade lite oflyt så det kunde gått bättre, samtidigt som det gick riktigt bra, haha. kolla in på
www.tonidahl.se , den är säkert uppdaterad med resultat för er som är intresserade.. men det blev ju kul när evelina fäljde med! , har lovat henne att fälja med på sista sm:et, iår ska jag bannemig på banketten!

image20


nu är det dags att lägga upp lite bilder på min bilddagbok: http://tinadahl.bilddagboken.se  berlinbilderna lägger jag upp lite efter hand!
ciao / tina


Planned up

good morning!

gick faktiskt upp ganska tidigt idag, kl. 9 :) efter det så skulle jag äta frukost, men det fanns inte mycket att äta för varken mig eller toni. inget smör heller, och jag vägrar ta margarin på mackan som jag fick göra häromdagen, det som fanns va lite yoghurt. toni fick dricka jaffa till frukost, haha. nu tänker väl ni: vilken lustig familj det dära, och det ligger faktiskt lite i det, men det är ju inte så att vi svälter, bara ibland! :D jagmenar, vi brukar ju ha mat så att vi blir mätta & belåtna, men inte denna gång.

efter frukosten slog jag en pling till evelina, som va i stan & gick runt munksjön med sin mami, duktigt !
bestämde att hon skulle ringa när dom åkte hem därifrån, eftersom vi ska träffas idag (: sen kom jag på att hon gärna får följa med på crossen imon, i skåne-kristianstad. det är DM ( distriktsmästerskap ) & det blir nog bara jag, papi & toni såklart då. så jag ringde upp igen! kanske att hon följer med, hon skulle kolla med hennes mami först!

vi ska kanske &så gå på bio ikväll, sofie & henke frågade, alex & hebbe skulle &så med, toni, jag & evelina med kanske. dom skulle gå på spiderman 3, men jag vet inte om vi ska gå på den eller en annan, ska kolla biosarna snart.. jo juste, någon som vet vad den nya filmen som jessica simpsson är med i heter?

min dag ser då ut såhär: träffa evve, grilla,  kanske bio, evelinus kanske sover över här om hon ska med imorron (;

ha en bra dag , puss / tina

Work.

hello!

idag har jag först tillbringat min dag först i skolan, segt som vanligt. jag & evelina gick hem på håltimman & stekte upp pannkakssmeten som blev över igår, sen hade vi de sista lektionerna. cabarén går lite sakta framåt nu tkr jag, men men. sen blev det väldigt stressigt för min del, men vi fick sluta 20min tidigare, vilket var välbehövligt.. jag skyndade mig hem & toni satt i bilen & skulle precis hämta mig vid skolan, bra timeat så jag hoppade in i bilen och vi åkte in mot mitt "jobb". jo, så är det, jag har nu ett jobb efter denna dag, på preem-macken vid jordbron, där kommer jag jobba extra!.. dom va snälla & trevliga där, snällt av jossi som fixade det till mig! fick stå vid kassan redan idag, det va nog det roligaste!..

(obs, inlägget är en dag försent)

Lyckad resa!

hallå mina kära läsare!

hoppas det har vart några bra dagar här hemma, det har det iaf vart i Berlin!

klockan 9,30 gick bussen nere från församlingshemmet & vi åkte mot första färjan, helsingborg-helsingör , sen genom danmark till en annan färja mellan danmark-tyskland. kastade flaskpost med, haha. efter den sista färjan hade vi en bit kvar til etap hotel i henningsdorf där vi skulle sova dessa två nätter. rummet var väldigt små, & toan va ungefär som en husvagnstoa, dessutom var det dusch där inne, handfatet var utanför. 

första natten var det musik & liv, & vi fick sedan skiten för det, men inte var det vi iaf. vi åkte sightseeing i berlin under söndagen, såg delar av berlinmuren, åkte till sachenhausen & kollade på ett koncentrationsläger som dock var lite långtråkigt tycker jag, men det va ju hemskt att se & höra allt vad dom hade gjort..
vi var även på riksdagshuset & gick upp & kollade på utsikten, en timmas kö & inte så mycket tid därinne. dom visiterade en när man kom in, & jag klarade mig. efter det så blev det till donkan & äta, precis som kvällen innan, sedan sova.

på måndagen tog bussen oss in till berlin där man sedan kunde välja vad man ville göra. det blev zoo & shopping för min del, hade dock med mig lite för lite pengar egentligen.. köpte iaf en skjortklänning som de flesta godkände & ett par shorts!.. efter shoppingen så åkte vi till svenska kyrkan i berlin & firade valborg, & vid kl.20 började vår hemresa. på första färjan köpte jag lite godis som vanligt, & på helsinborg-helsingör färjan blev det tuggummin. de flesta låg & sov på bussen under sista färjan & jag somnade sen, sov bara några timmar, sen kom vi hem.

min sis sofie kom & hämtade mig eftersom mami & papi var i varberg & skulle till göteborg. dom skulle åkt hem & hämtat mig först & sen tagit med mig till gbg för jag ville kolla på toni, där det var speedcross-SM. istället tog syster & jag bilen dit & det blev mycket skratt när vi skulle fråga om vägen, vi skulle till balltorp, men vi trodde det hette balletorp så jag började garva som bara den inne på macken när hon frågade efter det. då kunde inte hon heller hålla sig. där stog han & förklarade vägen för oss, och vi bara skrattade..

vi kom fram ganska lagom till första heatet, så jag hann knacka toni, ( vi gör alltid på ett visst sätt innan han åker, en speciell lyckatill-grejj liksom, som vi kommit på ). med ett bra utsläpp i starten var han först, men blev utträngd & halkade ner på placeringarna till 5-6, slutade sedan 5:a som räckte. i semin blev han 5:a &så. i finalen så var även dom stora hojjarna med, & efter lite strul så kom han slutligen på en 6:e plats bland MX2, 7:a totalt tror jag.

efter det så blev det hem till norrahammar & jag sov hela vägen hem. la mig &så ganska tidigt. berlinresan blev jättekul, det är verkligen ett minne! tack för en så bra resa (:
kommer även ut bilder på min bilddagbok sen!

måste dessvärre gå & plugga nu, innan brorsan kommer hem. då blire nog en film tror jag. måste även lägga mig tidigt, eftersom jag ska provjobba imon efter skolan, får hoppas på det bästa  (:

/ tina dahl