Berlin

heej allihopa!

imon bär det av till berlin, ska faktiskt bli kul (: shopping en dag &så, mycket bra! mami växlade euro åt mig idag, brabra. så nu är det packningen kvar, som dock inte går lika bra, har knappt börjat! det kanske slutar med att jag tar med mig hela gaderoben, man vet aldrig! linnea sa till mig igår &så att man inte får ha linne i kyrkan, man måste ha t-shirt. något som inte jag kände till, så tänk på det ni som ska med! har beslutsångest, om jag ska ha en rullväska eler en vanlig!? får se.

härligt med en så solig dag idag igen (: satt ute mestadels av dagen, härligt! redovisningen gick mycket bra måste jag säga, jag & evelina bjöd klassen på kolicê , slovakiska bullar, haha.
provmatlagningen gick &så bra, & jag blev nöjd med mitt betyg, VG+ !

ska ta & fixa allt nu, måste prova ut massa kläder, så jag vet vad jag ska ha med mig! om någon ringer så kommer jag troligtvis inte svara, eftersom det blir dyrt för mig, så skicka sms, dom ska jag försöka svara på iaf!

ha 4 underbara dagar i sverige, ses nästa vecka igen, 
pusshejs / tina 


The last dance

sista gången på dansen idag då, vill att det ska hålla på året runt :) är så kul. dansen idag va skitkul verkligen, & trots att jag hade världens tränngsvärk + att jag halkade i badrummet & slog i mitt knä i morse så kände jag ändå att det här är sista gången, ge gärnet nu tina! & det va precis det jag gjorde, kommer väl inte ta mig upp ur sängen imorron, haha.
idag övade dom andra mest till uppvisningen på dansfestival på lördag, kom in & kolla på dom i tältet på hovrättstorget (: , blir så avundsjuk, jag vill ju &så va med.. men på ett sätt känner jag att det kommer bli en ganska så lyckad berlin-resa! började packa lite smått igår, & ska ta resten idag & imon. har sån beslutsångest, för tina dahl är nämligen inte den som packar med sig för lite saker som de flesta vet, nejnej, tvärtom, man måste ju ha lite att välja på! har ändå tänkt att det är ju bara 4 dagar, så himlans mycket behöver jag faktiskt inte ha med mig, men vi får väl se vad jag lyckas med!

matteprov idag &så, hah jag hann inte riktigt med allt, det gick väl inte särskilt bra. hade även teknik, spanska, engelska & cabarét, repeterade lite på dansen & det blev lite olika åsikter om klädvalet, men det fixar sig.

imon är det väldigt mycket, jag som missade hemkunskapen förra gången har aldrig vart med på prov-matlagning "/ . sen är det biologiläxa, svenskan klar & redovisning-slovakien. hade funderingar på att komma till kfum imon, men eftersom jag ska packa det sista & upp ganska tidigt dagen efter så tror jag jag skippar det, skulle vart kul annars.

nej nu ska jag göra mig lite kvällsmat! / tina


Too far apart

hellow!

dagen började med idrott, beeptest skulle vi haft, men vi tar det nästa vecka. istället blev det någon spring-&-jaga-lek & fotbollsbrännboll på halva salen. jag har träningsvärk, alldelles för otränad är jag. efter det hade vi bara två lektioner kvar, svenska & NO. på svenskan låg jag lite efter eftersom jag var ledig i fredags, man ska skriva en berättelse om sig själv, vad man gör om 15år, alltså när jag är trettio. det kan nog bli riktigt kul att läsa sen, om man kommer ihåg att man har den.. började jobba med det lite smått, & sen kom jag på att vi skulle läsa upp den i grupper, oh no, inte en chans att jag tänker läsa upp det där jag skrivit, så jag får nog ha den hemma istället, hemligstämplad. istället ska jag göra en ny som jag kan läsa upp med.
efter skolan gick evelina med mig hem, vi pratade lite som alltid på onsdagarna & jag gjorde lite wook åt mig, som dock inte blev alltför god, iaf inte riset, men den dög. nu sitter jag här, lite dåligt samvete för det, eftersom jag har matteprov imon, och sen äre dags att börja packa till resan så att allt är tvättat & så.. jag varnar er som ska med redan nu, mitt passfoto är hemskt, haha. det kan min kära bror intyga. det har jag minnsann hört!
om jag kanske skulle ta mig till matteböckerna & stänga igen locket här för idag, jo det låter som en bra idé.
have a nice evening, ciao

a little bird told me about you (;


Vimmerby & Oskarshamn

hemma igen, efter en väldigt lyckad helg med brorsan. det va div. 1 & det är lagtävling.
första heatet i Vimmerby gick bra, toni blev 3:a efter svärd & ember , stefan blev 6:a, Mange 11:a & Christer 17.. i andra heatet gick det hyfsat, toni stannade på startplattan & kom iväg klart sist som 40:e man, men körde upp sig till 7:a, medans stefan blev 4:a, Mange 6:a & Christer 13. Huskvarna MK slutade med laget på 1:a plats.

i första heatet i Oskarshamn idag så gick det ganska bra, Toni blev 2:a vilket var bra med sin lilla hojj, Stefan blev 6:a, Mange15:e & Christer 20:e. i andra heatet gick det dock inte lika bra. 3 av fyra i laget var med i startcrasch, 2cyklar gick sönder så Christer fick köra 250 2takt (även i första heatet) & Stefan bröt. Toni blev 4:a & Mange blev 13.
laget slutade ändå på en andraplats, det skiljde 1poäng ner till trean!..

jo, som sagt. helgen har vart riktigt bra, och jag är fullt nöjd. nästa helg är det första SM:et i Varberg, så tråkigt att jag inte kan följa med på det, jag ska till berlin på komfaläger & missar även dansuppvisningarna. gaaaaah! jag tvekade hur jag skulle göra först, men om jag inte följer med på komfalägret så får jag ju spendera all min fritid i kyrkan, och det är ju inte särkilt kul. men jag får väl se det positiva i det, det blir säkert kul i berlin.

imorron börjar jag inte förräns halv 10, skönt. ska ta & plugga lite nu, bye!

Hemma.

heejsan!,

kom hem från uddevalla för en stund sen, det har vart kul (: jag & toni tog en sväng förbi syster sofie på hemvägen, där vi fick lite fika! nu är det endel att göra, packa upp, packa på nytt igen, duscha & laga mat.
jag är då mekaniker, kock, coach & fotograf i helgen, bara toni & jag, för en gångs skull, ska bli kul (: det är div.1 i vimmerby / lördag & oskarshamn / söndag.

nu ska jag packa lite innan jag hoppar in i duschen. ska fira toni snart med,  grattis ( igår )!
ha en superbra helg, / tina.


Göteborg & Uddevalla

hejsan

har lite bråttom nu, men ett sista inlägg innan jag åker får jag allt hinna med.
igår va jag barnvakt, mycket bra eftersom det blev lite mer shoppingpengar :) jag & evelina ska springa runt som galningar på dom två timmarna dom ska shoppa i gbg!..sen skulle jag tagit bussen, men såg precis kommentaren från bror att dom kanske kunde hämta mig istället, skulle va mke bättre! började packa sent igår, och hoppas jag fått med mig allt nu, kommer hem en sväng imon, innan det bär av till vimmerby & oskarshamn.
nej, nu måste jag kila. ha en bra dag hemma imorn, puss / tina.



hej igen! nu är jag på plats i uddevalla, även att det va lite krångligt så tyckte jag jag klarade det bra ändå! först universeum, sen lunch & shopping, hittade bara en väska & ett par slip-in tofflor, billigt blev det iaf, bra. efter det så va det lasershow, det va ju ingen hit, drygt. sen skulle jag ta en spårvagn som gick ut till stora holm - stället ingen kände till. temperaturgatan va typ samma ställe, och när jag sa stora holm sa spårvagnstjejen/chauffören att hon aldrig hört det förut, men temp.gatan kände hon till! åkte nog en halvtimma med spårvagnen & sedan såg jag bussen med toni, elin & filip. 
vi åkte till crossbanan i hisingen för att dom skulle träna. efter det så åkte vi hem & åt hos filip ,& hans familj, trevligt (: tog massa bilder, som jag kanske lägger ut på min bilddagbok sen, men inte nu, är supertrött + att jag inte har nån kamerasladd med mig. sitter här i toni & elins hus för första gången, ska ta en sightseeing kring husen här imon morron, haha. ska hem till jönköping imorronbitti med!

ska ta mig till sängen nu, natti / tina.

Positive!

tjoohej!

dagen blev inte alls så illa som jag trodde. inget beeptest & på religionsprovet fick jag VG+ tom. fick tillbaka spanskan med, VG.
på engelskan fick vi lyssna på dikter som niorna skrivit, lite kul :D & efter det, matte. mattelektionerna blir faktiskt väldigt roliga, jag & evelina sitter & pratar, skrattar & lyssnar på musik, vi börjar alltid skratta när låten kommer som vi fått för oss att  " mr. X  " dansar till, haha. utan evelina vet jag inte hur jag ens hade orkat !..

tror faktiskt att jag ska ta en läxfri dag idag. har precis lagat lite potatisgratäng åt mig nu & lyckats äta upp hela, & efter det så ska jag nog börja min packning!
ska ju till Göteborg med skolan på torsdag, universeum / lasershow, men höjdpunkten är ju 2 timmars shopping! det blir lite tajt att shoppa i gbg på bara två timmar, men bättre än inget!..
efter det så ska inte jag, som alla hem till jönne, nejnej jag ska ta en buss till Stenungsund där toni & elin kommer & hämtar mig!, undra om jag kommer lyckas ta mig dit, återstår att se! efter det så ska dom tilbaka till Stenungsund, till crossbanan & träna, jag ska bara kolla. sen åker vi till deras hem i Uddevalla, & jag bor där tills dagen efter, så bli inte alltför oroliga om ni inte ser mig i skolan på fredag, för det är uträknat, haha ledig! sedan åker jag & bror hem till jönne, & packar & så, innan vi drar iväg till Vimmerby, ( det är nog första gången jag & brorsan åker på tävlingar själva! ). det är tävling i Vimmerby på lördagen & i Oskarshamn på söndagen. det är tonis födelsedag på torsdagen :) så helgen blir fullpackad för min del!

ska fortsätta läsa den nya frida som kom nyss (: , sedan a6 med mamie, bye / tina.

"/

kom hem från kyrkan för en stund sen, möte om berlin.
har massa plugg nu, prov på asagudarna tills imon, och jag kan 2 frågor av 13 typ, kommer ju inte gå alltför bra, så detta blir en snabb uppdatering innan jag ska gå till böckerna "/
dessutom har vi beeptest imorn, bra eftersom jag är såå vältränad, eller inte.

jag vill ha sommarlov nu! tänk vad härligt alltså, längtar som bara den.
ska plugga nu,

/ tina.


Summerdays

vilket väder, så härligt. solen lyser typ varje dag, och det är kokande varmt ute! nu ska man inte klaga.
sitter ute i solen med datorn nu, den brinner nog upp snart, haha.
igår kom evelina till mig, vi grillade & så, mysmys. sen gick alla & la sig, men vi kollade på film, "50 first dates", mamma hade köpt den till mig igår, men den va bra, fast jag har sett den innan. efter filmen va slut så satt vi bara & pratade, klockan blev framåt halv två innan evelina åkte hem.
upp tidigt idag, till kyrkan "/ , har bara 3 gånger kvar nu att gå, & jag & jannike ska på "ro för själen" ikväll, haha.

nu ska jag s¤la vidare, puss / tina.

Sunny day.

halloa!

har precis gjort mig lite frukost, och ska uppdatera bloggen lite snabbt, innan jag ska ut i solen en sväng (:
igår kom jonna lauritzen hit, vi pratade & lagade mat, innan vi sprang ner till bussen in mot stan. evelina hade vart så duktig & cyklat in till stan från jäbo, inte illa! så vi mötte upp henne där, gick & kollade lite & sen gick jonna hem, jag & evelina gick gort till Annie johansson´s för att möta upp hennes mamma. så skjutsade dom hem mig :)
& tro det eller ej, jag kom hem med en chokladkaka för 10kr, dessutom mörk choklad! mamie blev faktiskt lite impad! när jag kom hem sen så blev det mest lugnt..

idag har jag ingenting planerat, känns iofs ganska skönt det med, för det har vart ganska mycket nu.. tänkte jag skulle ut & sola lite, i det fina vädret. & om det ska bli kallt nästa vecka (?) , så äre väl lika bra att passa på.

 ska äta färdigt nu, ciao!

Great!

heejsan !

igår blev det först stan / a6 & inget shoppat istortsett för min del, mer än krämer, lina däremot hittade en klänning, en jacka & ett par skor.. efter det så åkte vi hem & tog det lugnt, och vi hade fortfarande inga planer inför kvällen, men jag ville in till huset så jag försökte tvinga med mig lina, & det slutade med att jag mutade henne, hahah. vi fick &så med oss evelina!
väl därinne dansade vi loss, & träffade &så massa bejbs, tack för en väldigt lyckad kväll <3 , det måste göras om (;

idag har jag tatt farväl av lina, det lät ganska så hemskt, hah men jag lämnade av henne vid tåget, efter att vi tatt en tripp ut på piren (:
efter det så va jag så duktig & gick upp till a6, & ja hade köpt med mig en baguette som jag sedan åt på papies jobb. sedan hade jag lovat att handla så jag gick in med en vagn till coop & plockade ner allt möjligt!, sen kom papie & betalade.

dessa dagar har vart väldigt lyckade, speciellt att få träffa min underbara kusin <3, jag & evelina har även lovat att komma upp till lappland i sommar :D

image19

To high expectations

godmorgon!
va uppe redan vid åtta, duschade & så, så att jag inte lät helt nyvaken, för jag skulle ringa & kolla ett sommarjobb, som gick sådär. det kanske inte blev så mycket att jobba, och det fanns redan folk som skulle jobba.
så nu är jag som ett stort ?

jaja, jag får väl svälta i sommar. nejmen jag har bara 150kr kvar på mitt konto, och jag behöver köpa massor.
dessutom ska jag till stan / a6 idag, och som dom flesta vet så har jag svårt att komma hem utan nåt.

lina sover fortfarande, och jag vet inte om jag vågar ringa evelina än, hon kanske skulle hänga med oss idag (:

bye v / tina

Cuties.

heejsan.

lina är här nu och stannar tills på onsdag, jättekul :) vi ska nog hinna med en sväng till a6 / stan imorron, om vädret inte är alltför dåligt, som nu. snö?  att lina var tvungen att komma ner med snön, haha.
idag tar vi det nog mest lugnt, kanske en film eller så..

i veckan tänkte jag hinna med att träffa massa sötnosar, evelina, jonna, jonna, jannike, johanna, malin, och det är 6 dagar kvar på lovet, exakt en varje dag, det blir tufft, haha. nej, men det löser sig alltid, det är ju snart sommarlov med, det känns ju inte helt fel alls..

nu ska vi kila & äta, ha det bra, pussshejs / tina.


8 April.

lyckades äntligen få till en bättre design på min blogg, haha. det tog sin lilla tid.
sitter här i mysbralls & ska snart duscha, ikväll kommer LINA!, ska bli kul att träffas (:
det va ju inte igår!, (:

nehe, bäst att gå & fixa till lite mat, sen göra iordning mig! , kanske skriver lite mer senare!

I want money money, I want lots of lovely money...

puss / tina.


Påsk.

glad påsk!

dom senaste dagarna har jag inte hunnit med att skriva, så jag berättar lite om dom dagarna nu istället:

torsdag: dansade, har nog aldrig gått så bra som då alltså, fick någon slags överenergi, jättekul va det iaf! sedan hem, dusch & fixa, och sen kom evelina. vi hyrde film, fast vi fick fel film, så vi kollade på the breake up istället, eller ja, inte helt, för vi blev trötta, evelina somnade nog på 30 sekunder alltså, från det att vi pratade sist. haha, jag som frågade henne, men fick inget svar. vi premiärade husvagnen :D. 

fredag
:  det blev en repris av halmstad när jag & evelina vaknade, shit vad varmt det va, men inte när vi skulle sova, för då tog vi full värme, haha, så när vi vaknade kunde vi knappt andas!.. sen så skulle jag & elin åka in till stan en sväng, jag köpte 3 par skor, ett par shorts, ett linne & shampoo, så nu är mina pengar slut. på kvällen kom sofie & henke , toni & elin bor ju här när dom är i jkpg, så vi blev hela stora familjen här hemma, trevligt.

lördag
: idag med andra ord! vaknade & hittade ett påskägg jämte mig, sen gick jag & mamma nästan hela dan på stan, såg en jättefin jacka & skor, men kom hem med underkläder, ska tänka över det andra lite. fikade sedan med påskbakelse på bernards. när vi kom hem va jag ganska trött, sen så åkte jag & tränade lite med elliot, och jag & pappa kollade en stund på streetrace på torsvik, men sen kom polisen. efter det om vi hem, pratade med lina som kanske kommer ner hit imon, skulle va jättekul!

bäst att jag lägger mig nu! godnatt / tina.

Finally.

halloj alla glada läsare!
denna dagen har vart väldigt bra, kan jag lova!
först idrott med innebandy, roligt! , efter det svenska, fick tillbaka årskursproven, VG-, är supernöjd!
sedan biologiprov, jättesvårt!, men hon sa att det räckte till ett G både till evelina & mig, så då ska hon hålla det med..
men nu kommer höjdpunkten, haha. jag hämtade min efterlängtade moppe! den har dock inget namn än, min pärla, så nu väntar jag bara att födelsedagen ska närma sig, så jag kan gå moppekurs med.  det visade sig att jag & erika har likadana moppar!.. jag körde iaf en liten sväng borta vid torsvik innan, så himlans kul va det , längtar som tusan!

nej, nu kanske jag ska titta på spanskaprovet som vi har imon!, bra tina!
på påskafton kommer toni & elin, sofie & henke hit :)

// happytina!


´´ I got that.. ´´


haha, dagen har vart rolig, & väldigt flummig. jag vet inte riktigt vad jag & evelina har fått för oss egentligen, en låt med "X" som dansar? vi hade hur kul som helst åt det iaf. du gör mina dagar så bra gumman (:
här kommer en jättesnabb uppdatering av dagen:

  1. första lektionen, idrott. hade handboll & fotboll, + att jag hade världens huvudvärk, men jag va med ändå.
  2. SO, gunnar var inte alls på humör idag.
  3. lunch, pannkakor, det va inte helt fel!
  4. engelska, gjorde ngt papper.
  5. håltimma! satt mest & flummade.
  6. matte, fast fick öva till biologiprovet imon, blev dock inte så mycket gjort.
  7. spanska, datasalen.

nej, nu ska jag plugga biologi, thina sa att det va ett stort prov, att vi aldrig hade haft något så stort innan, bra att säga det dagen innan!

I remember you, so beautiful, and I remember love so beautiful.


2 april.

igår blev jag inte lurad iaf, men lina blev det, haha. - tina, vetdu? lunar ska ha nattstängt! , smartlina. jag fick förklara för henne vilken dag det egentligen var! hah.

dagen har vart väldigt seg, vi slapp iaf redovisningen, & det va riktigt skönt!
ska ta & plugga nu, sen ska jag nog ut i solen en sväng :)
bye bye / tina.

Too much.

dagen började inte driekt med någon sovmorgon, nejnej. upp & hoppa, duscha & fixa iordning mig, in till stan och till kristina kyrkan (?) med jannike & agnes. ¨drog med mig mami med, så får jag extrapoäng. efter det så blev det upp till a6 en snabbis, skulle kolla på jacka & shorts, men det va inte riktigt som jag trodde, så det blev inget köp.
frågade jannike om hon ville åka med oss till a6 & sedan hem, men hon hade bråttom. vi åkte och köpte middag på santorin i hovslätt, och gick in och handlade massa glass & annat. sedan möter vi jannike utanför konsum, haha. då hade hon missat bussen, och kunde kommit hem lika snabbt med oss!

sedan hem, åt halva pizzan, sedan glass & sen satt jag ute på altanen hela eftermiddagen, pluggade lite och så. efter det så fick jag för mig att jag skulle ut & cykla en sväng, tog mamis cykel som är aningen hög sadel på, och trampade bort mot crossbanan, men det va inte många där, så jag vände och tog en liten extrasväng.
när jag kom hem så pluggade jag lite, och nu har jag precis ätit upp den andra halvan av pizzan.

kanske är bäst att jag pluggar vidare nu, lärarna ska alltid bomba oss med en massa prov, läxor och allt innan loven. har hela 2 prov i veckan, biologi på 27sidor och spanska. inte nog med det, nejnej, två muntliga redovisningar, geografi & ANT. sen har vi matte, hk...

ha det bra, puss tina.