30 Juni

ledig idag, ganska skönt faktiskt. fick ju inte alls mycket tider i sommar, men har iallafall fått några mer.

har bara slappat idag, toni är hemma och vi har precis ätit pannkakor. gottgott.
han har fortfarande ont i axeln, stackarn. hoppas på att det blir speedcross-SM i Varberg den 16:e juli iallafall....

Imorgon jobbar jag 12-19, men innan det ska jag till stan på ärenden. sedan efter jobbet ska jag träffa linnea! jobbar på onsdag med, 8-14 & på fredag 12-18. sen får jag vara ledig lite, bytte bort min helg, skulle jobbat.. Men jag vill ju till Uddevalla, VM liksoooom. vill man inte missa. Bara dadi vill följa med mig.

men shit, vad ointressanta saker jag skriver, bäst jag hoppar i säng!
pussssnatti!

Finally

Har fått klagomål på dålig uppdatering, och jag vet. Saken är den att jag helt enkelt inte tagit mig tid och orkat skriva ner om midsommar och det.. Trots min dåliga uppdatering, kikar ni in nästan varke dag iallafall, det är kul =)

Även om det kanske inte är så intressant nu, tänkte jag iallafall uppdatera midsommar lite kortfattat:

torsdagskvällen bar det av mot dalarna. I bilen var Pappa, Mamma, Evelina & Jag. Första gången för Evelina på Dalarnas jord! Vi var framme på kvällen @ fam. friberg/norman. Vi åkte en sväng till Lovisa, sedan hem & sov.

fredagen, midsommarafton. Började med att Evelina och Jag sprang ner till sjön och badade. Jävligt kallt kan jag meddela, men uppfriskande! vi bakade tårta, fixade med lite av varje. Juste, satt även och höll lina i handen när min moster tog gardasil-sprutan på henne! sötnos då =) efter god mat osv. bar det av till Lovisa, där det var party! trevligt. På vägen hem skulle visst ett gäng bada, och vi fick även med oss nattgäster hem, Simon & Joel. Så alla vi 5 sov i linas mamis dubbelsäng och jag somnade inte förrens kl. 07!

 
 

lördagen, vaknade ganska så sent. Sedan tog Jag och Evelina ett morgondopp med Simon & Joel! Har inte så mycket minnen av den dagen faktiskt, däremot kvällen ! började med förferre hos Natta, only girls! Vi gick sedan ner till säterdalen. Vissa hade problem att ta sig ner, haha! Inga namn nämnda. Men alla lyckades komma in dit, genom 18årsgränsen också. Då var det bara att börja dansa! Gick hem runt 3-tiden typ, och efter att ha gått lite fel, var vi väl hemma runt 4, och då somnade vi ganska snabbt.







 

söndagen, Evelina & jag sov bort halva dagen. Hände väl inte så mycket där vad jag kommer ihåg?

måndagen, dagen då vi lämnade Säter & Dalarna för i år! Trevlig resa var det allt! =)

har bara laddat över bilder från kodak-kameran änsålänge. bilder från systemkameran kommer senare!

PUSS på er!

<3


Tell me more!

Tjena!

Hoppas ni är taggade nu inför midsommar? Det är då jag.
Imorgon bär det iväg till dalarna (som utomlands har jag hört någon säga, *host*) nejdå, du kommer klara dig fint Evelina, lapparna där uppe ska ta hand om dig, sen har du ju tur att du har en 'tolk' med dig, haha!
Evelina har nämligen inte vart i dalarna förut, och tycker de pratar lite annat språk än vi gör här i 'nohamma'.



Var förresten och lämnade in min telefon innan, och de hade ingen lånetefelon. KUL (!) så har ni försökt höra av er så känn er inte dissade! men de var lika snälla som alltid, och skulle lägga undan en åt mig som jag fick hämta imorgon. Just nu har jag min pappas gamla nokia, ingen färgskärm, ingen kamera, ingenting. Har hela mitt liv nedskrivet i min telefon, klarar mig knappt utan min kalender. Inte en chans att pappas nokia får följa med till dalarna..

Nu ska jag sova, godnatt på er!
kisses ♥


VECKANS HOROSKOP!

Tänkte att ni kanske ville veta hur eran midsommarvecka kommer att se ut? :)

Själv är jag tvilling, och det såg väl ganska bra ut för min del? ;)


11 juni - 23 juni, källa: veckorevyn. (på vågen finns inte kärlek/sex, kul/nöjen, tur/pengar, det hade de glömt)


Tvillingarna 22/5-21/6

Första veckan är rena rama romantikveckan. Är du singel så lurar en het förälskelse alldeles runt hörnet. Och för dig som har en partner redan bjuder dessa veckor på stor passion och kanske nya drömmar. Under andra veckan satsar du lite mindre på kärleken och mer på att festa.

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 5
Tur/Pengar 4  



Kräftan 22/6-22/7
Första veckan blir lugn och stillsam, nästan långtråkig. Det händer nästan ingenting alls och du har ont om ideér. Periodens andra vecka blir desto mer spännande. Troligen är det passionen som slår till, och vi pratar om sanslösa känslostormar, glödheta nätter och minnen som varar länge.

Kärlek/Sex 5
Kul/Nöjen 3
Tur/Pengar 3  



Lejonet 23/7-23/8


Du har två riktigt händelserika veckor framför dig. Det är full fart varje dag, och mest handlar det om sommarnöjen och äventyr av olika slag. Du hinner säkert med lite romantik också, men du letar i första hans efter omväxling och nya upplevelser. Och dessutom älskar du udda utmaningar.

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 4
Tur/Pengar 5  



Jungfrun 24/8-23/9


Den första av dessa veckor blir inte särskilt bra. Gräl och konflikter kantar det mesta du gör och det är egentligen bara när du jobbar eller pluggar som saker och ting fungerar. Din fritid är rörig och ansträngande. Men det blir bättre runt den 18 juni. Efter det handlar det om romantik.

Kärlek/Sex 3
Kul/Nöjen 1
Tur/Pengar 3  



Vågen 24/9-23/10


Du har tyvärr lite otur i kärlek just nu, och en liten konflikt kan snabbt förvandlas till en större sådan. Men det är egentligen ditt enda problem just nu. För ekonomiskt ser det riktigt ljust ut och du hinner med många sommarnöjen av olika slag. Det kan mycket väl vara så att du får en ny vän eller en ny hobby.  


Skorpionen 24/10-22/11


Du har lite ont om energi just nu och du får egentligen mest ut av din tid om du sänker tempot., tar det lugnt och hämtar nya krafter. Stressar du kan du sabotera både hälsa och humör. Mot slutet av den här perioden händer det spännande saker på kärleksftonten. Något att njuta av!

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 3
Tur/Pengar 2  



Skytten 23/11-21/12


sport och andra fysiska aktiviteter piggar upp dig och ger dig ny inspiration. Stillasittande däremot leder snabbt till dåligt humör. Extra plus för frisk luft. I övrigt handlar det mesta om nöjen och kanske om en oplanerad resa. Du gillar att leva för stunden och chansar lite extra.

Kärlek/Sex 3
Kul/Nöjen 4
Tur/Pengar 5  



Stenbocken 22/12-20/1


Du är på väg mot en helt ny fas i ditt kärleksliv. Det blir spännande men förmodligen också ansträngande och knepigt. Exakt vad det rör sig om beror mycket på dina personliga villkor och drömmar, men förmodligen förändrar du dina framtidsmål en aning. En väldigt intensiv period.

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 3
Tur/Pengar 3  



Vattumannen 21/1-18/2


Två riktigt roliga och händelserika veckor väntar. Du festar och träffar folk, och du är dessutom exceptionellt charmig just nu. När du verkligen vill något är det inte många som kan stå emot din övertalningsförmåga. Trots det kan eventuella gräl bli gräsliga, så försök att undvika sådana.

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 5
Tur/Pengar 3  



Fiskarna 19/2-20/3


Dina relationer är trassliga och komplicerade just nu. I vanliga fall är du duktig på att reda ut saker, särskilt andras problem, men under den här perioden skapar dina försök bara nya problem. Efter den 17 juni blir det dock betydligt roligare och dessutom får du då äntligen tur i kärlek!

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 1
Tur/Pengar 3  



Väduren 21/3-20/4


Du älskar att tävla. Din vinnarinstinkt är det verkligen inget fel på och just nu är du extra förtjust i utmaningar av alla slag. Lagsport och samarbete ger en maximal kick. I övrigt handlar det främst om sommarnöjen. Du reser väldigt gärna - både utomlands och i Sverige - speciellt efter den 18 juni.

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 3
Tur/Pengar 1  



Oxen 21/4-21/5


Äntligen är det sommar! Du passar på att ta igen dig, du skjuter upp allt som går att skjuta upp (inklusive dina vänner) och unnar dig lite härlig lättja. Visserligen missar du kanske en del nöjen men du får nya krafter och det ger dig i slutändan en bättre sommar. Så lata dig du.

Kärlek/Sex 4
Kul/Nöjen 3
Tur/Pengar 1

  



Idag har jag vart på stan med Jonna, min granne :) eftersom jag inte har så mycket kulor så blev det bara ett par öronhängen + lagning av naglarna. vi gick sedan på bio 'Brudens bäste man' och den var faktiskt bra, tack Jonna! Därefter åkte vi hem, och hon bjöd mig på fika!

Imorgon ska jag in till a6 och lämna in telefonen, köpa nya tofflor och packa! Imon åker även Jannikebaby <3

time to sleep / T.

So yesterday

familjen Dahl's = familjen Klantig.

ja, det är faktiskt så..
..igår skadade ju toni sig, var väl inte klantigt, snarare otur. idag välte mamma ut ett fullt glas med vatten inne på mackmakeriet & stoppade sedan ner fingrarna i toni's glas, när hon skulle ta en pepperoni från toni's tallrik (hon hade inga glasögon) haha. pappa fick ryggskott i morse. jag skulle släppa loss mitt skärp som satt för hårt, och då flög två naglar av (nagelförlängningen). kors i taket. sofie däremot har det inte hänt något vad jag vet!

hela familjen klantig:
   

sofie, du får inte vara med för att du är klantig (var glad för det!), utan istället för att du är så söt!



Mamma, Toni & Jag åkte in till stan en sväng idag. släppte av mamma som skulle klippa sig. Jag följde med Tompa på några ärenden. Sedan mötte vi upp mamma och åt på mackmakeriet tillsammans, mys. Sedan åkte Toni, och pappa hämtade upp mig & mamma.

Typiskt att naglarna skulle åka väck när jag verkligen inte har några pengar! men så här kan jag inte gå, så ska skrapa ihop lite, och åka in till stan imon, och se om hon har någon tid kvar till mig!


Ärenden imon:


- stan
- fixa naglarna
- åka till jobbet och fixa schema
- lämna in min telefon
- packa
- säga 'hejdå' till Jannike <3
- Gå på bio med Jonna!

nu ska jag sova!
PUSSNATTI!


Haven´t you learn that I´m gonna be okey..

hej på er!

gårdagen var väl inte den bästa. vid 16-tiden ringde Toni och skulle säga resultaten i crosstävlingen, trodde jag. Men istället berättar han att axeln hoppat ur led och han står och väntar på ambulans. Surt, och jag tycker synd om honom! Jag som alltid brukar vara med på Lag-SM tävlingarna annars, hoppade över det pga skolavslutningen och att vi skulle fira sandra! Jag är iallafall 'lättad' att jag inte var med, för det hade jag nog inte klarat av. Det blir alltså ingen mascupen uppe i dalarna som vi kör varje år efter midsommar, men det är smällar man får ta! krya på dig brorsan!





kvällen blev iallafall bra! Eftersom Jannike åker till Malta på onsdag, på språkresa 3 veckor så ville vi träffades vi innan hon åker (Evelina, Jannike, Lovisa, Linnea, Jag). Kommer sakna dig hjärtat <3
Det blev iallafall tacos och prat hela kvällen, trevligt :)



dagens planer; ja ni, det är frågan. ska nog åka in och lämna in min telefon som dör hela tiden, är något shuffens med batteriet. Mamma & Toni är hemma med, så vi kanske hittar på något, vem vet.

PUSS! / T.DAHL

Uppdatering!

Jag vet, jag vet. FÖRLÅT för min dåliga uppdatering. (känns som jag säger det ganska ofta nuförtiden, ska skärpa mig!)

Jag har inte uppdaterat här sen i onsdags, innan balen. Ska fatta mig ganska kort.

Balen: HELT UNDERBART! En jätterolig kväll alltså. Fidde kom hem hit och hämtade oss med hans snygga bil med luftfjädring!! sånt tycker jag är så jäkla häftigt, det ska jag ha på min bil, lätt! astufft att hoppa med bilen! Det kan ioförsig inte Fiddes, men höja och sänka, vilket han gjorde när vi satt på flaket! tufft så in i!
våran entré var ju galet snygg, haha! vi gick av och minglade lite, sedan fick man träffa sin kavaljer för kvällen, och jag fick gå med en av mina bästa killkompisar, Kristian! Tog kort, och sedan fick vi god mat & efterrätt. kollade på cabarén, som väl var bra, men jag tycker våran var bättre, haha! Sedan blev det DANS hela kvällen lång, hur kul som helst!

Jag, Evelina, Lovisa, Jannike

Lovisa, Jannike, Linn, Cilla, Lisa, Jag, Evelina

Torsdag: Vaknade upp med onda fötter eftersom jag dansat hela kvällen i högklackat. Brännbollsturnering var det ända vi skulle göra i skolan, så jag & Evelina åkte in till stan istället. åt frukost på piren; pizza! sedan strosade vi runt på stan lite, trevligt!

Fredag: SKOLAVSLUTNINGEN! Jag tycker det är skönt, men samtidigt kommer jag sakna flahult så sjukt mycket, tro det eller ej. aulan, speciellt när nicole sjöng, det var så fint. i aulan kändes det som en begravning, som att säga hejdå till de man kanske aldrig kommer träffa igen. kommer sakna alla; kompisarna, lärarna, och framförallt 9D. vilken go klass. <3 har fortfarande inte fattat att jag inte kommer gå dit på måndag igen, att jag aldrig kommer gå på den skolan mer, någonsin. sjukt.

åkte sedan till min kusin som tog studenten, Grattis Coffe :)

på kvällen bar det av till sigges. det var hur mycket knott som helst, vi var helt ute i skogen, alla fick alkotestas, plus att några fick åka hem. lite töntigt av ledarna tycker jag. men men. Jag & Evelina som inte ens ville dit dagarna innan, tröttnade ganska snabbt, efter någon timme, så vi ringde pappa som var så snäll och hämtade mig, Evelina & Emelie. Vi åkte in till stan en sväng istället.

Lördag: Var på stan en sväng med min kusin Lina, från dalarna. sedan på kvällen kom Frida, Jocke & Lollo och hämtade oss, och vi åkte hem till Sandra för att fira henne! Efter grillningen, tårtan, dansandet och pratet gick vi till Jesper en sväng! sedan fick vi åka med Linns kompis hem :) Tack för en trevlig kväll tjejer :) <3

Lina har lämnat Jönköping (hon måste hem till lappland & mata renarna nivet) men på midsommar får Evelina se dalarna (lappland) för första gången, vi ska fira midsommar där som varje år, dock är det första året för Evelina!



kolla in fler bilder från balen på min bdb:
http://tinadahl.bilddagboken.se

PUSS!

11 Juni

slappaste dagen på länge!

ringde och väckte fröken höglund imorse som hade försovit sig. gick till skolan där vi kollade på film. efter ett tag kommer evelina, och hon är dyngsur från topp till tå, så vi gick hem till moi för att byta om. sedan var det ingen idé att gå tillbaka till skolan igen, så vi var där typ en halvtimma idag, gött.

sweet! jag får paket av evelina på mitt kalas :) kolla min klänning!!


ikväll är det den stora kvällen! det är balen ikväll. har i stort sett allting fixat och klart, testade frisyr innan med, vilken jag inte är helt hundra på, men vi får se, och ni får se sen, på bilder! :)

och jag har även fixat en bil åt oss :) fidde är snäll som ställer upp! tufft som fan, sånt här gillar jag!!!



igår var jag & jannike hos joanna och hälsade på henne i hennes nya hus på bymarken, superfint! sedan åkte vi ner på stan, där jag fixade mina naglar, lite vitare tippar, sedan en diamant på ena fingret! jannike fixade sedan brynen och det. jag köpte: 1 hårklämma, klämmor till frisyren ikväll, bh, jeansshorts, present till fidde!

tjejerna som ska åka med kommer runt 17-tiden, och innan det är det mycket som ska fixas!
Puss på er! / T.


Amazing

haha, vet ni vad jag ser ut som? - en kräfta!

jag har bränt mig på hela framsidan, och ont gör det! jag har gjort en 'stefan' kan man säga, haha. jag som aldrig bränner mig, inte ens i thailand, har fått smak på det nu!! damn.

wellwell, hoppas ni mår fint iallafall, ni har säkert också den där härliga känslan av att det snart är SOMMARLOV! unbelievable! på ett sätt är det lite tråkigt att sluta nian, man kommer tappa kontakten med massa underbara, sedan kommer jag nog sakna klassen iallafall godbitarna. å andra sidan ska det bli jäkligt skönt att få lite ombyte, och slippa äckliga fla(t)hult!

mi clase, ht-07


imorron är vi lediga! hur skönt som helst. jag & jannike ska in till staden, till sköna jag & sådär :)

nu ska jag sova!
natti / t. dahl


Morgoninlägg

Godmorgon!

sitter här och väntar på jannike som ska komma hit och äta frukost med mig, myys. vi börjar inte förräns 9,40 idag!

förresten så har min mobil vart avstängd någon dag, så om ni försökt få tag i mig, och jag inte svarat, så är det inte medvetet!

nu kom hon! see you later :)
PUSS!

GÖTEBORG!

uuunderbart är ordet. så otroligt bra har vi haft det!

vi börjar med tisdag: vi åkte tidigt på morgonen, jag, evelina & våran privatchaffis - dadie! han lörde oss till borås där vi skulle hälsa på min syster som jobbar på gina tricot, på huvudkontoret. tack vare henne kom vi till gina´s utförsäljning, och damn vad billigt & vad grejer.

i kön hör jag att någon säger " hej gullunge " och vem är det, om inte anna!!? världens bästa anna. jättekul att träffa henne! jag och evelina gick därinne och plockade på oss mängder, tills pappa ringde efter någon timme och var otålig. ringde sofie, och vi fick rundvisning inne på huvudkontoret och se hur hon hade det! sjukt fint var det! tack sis ♥

   
                           annasötan

                   världens bästa sis & jag

taxin gick vidare mot göteborg city, där shoppingen fortsatte. sedan började klockan bli 16, så vi hoppade på pendeltåget till mölndal, sedan buss till blixås, och sedan var vi framme på crossbanan, där årets första speedcross-SM gick. det gick bra för toni, som slutade 4 i finalen. elin tävlade mot killarna, det räckte inte riktigt till final, men bra kämpat! träning ger färdighet! är helt chockad att evelina och jag klarade att ta oss ut dit! riktigt lyckad kväll!

 

efter tävlingen åkte vi hem till min syster sofie som bor i göteborg. sov sedan där! tack sötaste syster!
på onsdagen klev evelina & jag upp tidigt, syster hade redan åkt. sedan tog vi spårvagnen till city där vi shoppade lite, sedan åkte vi upp till liseberg för att möta cabarét/lucia gruppen. sedan gick vi på liseberg hela dagen i princip. evelina´s och min favorit är ju helt klart balder, och spökhuset då, haha! kanonen med iofs :)

sedan tröttnade evelina och jag på lise, så vi åkte spårvagn runt hela göteborg, hahaha. vi åkte väldigt fel, men det slutade med sightseeing, och vi hoppade lite hursom mellan spårvagnarna, betalade typ 2ggr av 20, haha. bäst var när några äckliga blattar satt och flörtade med oss på spårvagen, sen låtsas evelina att hennes telefon ringer, men sätter på "yalla yalla -låten" , och vi asgarvade! (den låten gjorde stockholmsresan, och det är en indienlåt typ, haha, hur dålig som helst, men skitrolig)

finns så mycket mer jag vill skriva om resan, men då kommer ni tycka det blir så långtråkigt så ni nog aldrig kommer klicka er in här igen, haha

fler bilder:


        
evelina, lägg märke till vad hon har i handen, MJUKGLASS, på en crossbana. det kallar jag lyx! tummen upp där! vill vi se fler banor som har!




vad gör man inte om det är kö till toaletten? haha.

hahah,

 


TACK EVELINA! för en riktigt lyckad resa :)

Everybody is looking for something

hejsan!

big sorry för den dåliga uppdateringen, men ska sammanfatta de senaste dagarna lite snabbt!

  • fredag - dagen då vi åkte till stockholm, 9D+9C. helgalet, och roligt som bara den. köpte 2 klänningar, två linnen och 1 par pumps! mycket trevligt (förutom vasamuséet och framförallt riksdagen, har inte vart med om något tråkigare!)
  • lördag - jobb 8-11 sedan hem och steka i solen, därefter fixa iordning mig. åkte till frida och förfestade, riktigt kul tjejer! sedan drog vi in mot stan och rix fm -festivalen! det var väl en ganska lyckad kväll (dissade ju trots allt crossen för detta!)
  • söndag - somnade sent och upp tidigt. jag och mamma tog bilen till tibro där det var dags för den andra SM-deltävlingen. värmen var ju enorm den dagen, och lite bränna fick jag! det var en oturshelg för teamförarna i West Coast KTM. Elin blev 2a / 2a och toni bröt första och blev långt ner i sista heatet.
  • måndag - idag med andra ord. skola, temadag om klimat. tråkigt ! sen kom jag och linnea på att vi ville vara med och dansa på konserten som var ikväll, så vi övade lite och hämtade cd:n. konserten blev väl ingen jättehit, men det gick väl hyftsat. sedan var jag med basse och krille en stund.

imorgon bär det av till göteborg med evelina! vi tog ledigt! shopping och på kvällen blir det cross i mölndal, sedan ska vi sova hos min sis, och träffa de andra från skolan på onsdagen då det blir liseberg! nicenice.

kommer nog inte hinna uppdatera mig mer innan götet, så ha det kanon!
lägger ut bilder från dessa festligheter när jag är hemma igen, men glöm inte:
den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

PUSS / TINA