31 Juli

hola !

hoppas allt är bra, det är det iaf med mig, lite trött bara ..
steg upp vid 9,20 för att va klar att åka vid 10, men jag trodde inte vi skulle komma iväg redan då, så jag stressar inte, haha.

dagen ser iaf ut så att jag och evelina ska ha en shoppingdag på stan idag (:
evelina cyklar in, ställer cykeln på hennes mama´s jobb, sen tar jag moppen in, och sen åker hon med mig hem!

nu ska vi åka vid 11, så jag har inte så bråttom! men det kanske ändå är bäst att fixa iordning mig & äta nu, så kan jag göra vad jag vill sen, istället för att stressa som jag har gjort varje morgon den närmsta veckan.. tina dahl i ett nötskal! kommer på tusen onödiga saker före det viktiga.

nu ska jag kila, & om ni tillbringar hela dagen vid datorn, så släng in ett öga på
http://tinadahl.bilddagboken.se , nu finns lite nya bilder (:

ciao / tina


30 Juli

heejsan!

har blivit dålig på att uppdatera, men jag ska skärpa mig vänner!
ska börja med att berätta om fredagen: skulle jobba 10-19, det segaste, helt klart.. men sen fick jag en chock mina vänner, lina, hanna & lisa kommer intrampandes, "hej tina " my god! , där står mina kusiner från dalarna, inte direkt vad hag hade väntat mig. jag visste ju att dom va i jkpg, men ändå.. pratade en snabbis, och kramade om varandra, sen åkte dom vidare. det va allt jag fick se av min lina, hon skulle stannat hos mig, men för er som inte känner våra mammor, så är det så att dom är sämst på att planera, så dom åkte hem till lappland igen, och lina kommer troligtvis ner lite senare. :) saknar dig!

lördag: började med att jag fick ta mig upp tidigt ur sängen för att jobba 10-17.. efter det kommer jag inte riktigt ihåg, men det blev lugnt har jag för mig..

söndag: upp tidigt igen, för att jobba 11-18.. segt, men bra med money. fick ju ett & annat besök på macken, pinsamt! där står jag i mina supersnygga kläder .. efter det blev det en moppetripp i nhr.

måndag: idag med andra ord. jobbade 11-17, härlig tid! jobbade med linda, som jag aldrig jobbat med innan, men det blev mycket roligare att jobba iaf. kom in en äckelgubbe med "/ , man träffar så mycket människor, och man vet inte alls vilka dom egentligen är.. lite läskigt. dagen rullade på, sen hem och försökte få med mig evelina ut, men vi kom tillslut fram till att vi ska ta det imon, då blir det en shoppingdag på stan! måste iaf köpa underwear´s.

nu har jag inget mer att skriva, ska väl lägga mig i tid idag, även att jag är ledig imon, men vi skulle åka redan vid 10 !? ;D

puss / tina


Kil / Hagfors / Eda

hejsan !

i måndags åkte vi ner mot kil som ligger i karlstad, jag mama & papa åkte från jönköping, toni kom direkt från uddevalla. vi va där sent på kvällen, så det blev nästan sovdags direkt.
morgonen därpå gick vi upp ganska tidigt, för att jag, mama & maria skulle in och shoppa i karlstad! dom hade mer att bjuda på än vad jag trodde, hittade iaf en bikini, en tub-top, en klänning, ett linne, ett halsband och ett hårband, som jag är nöjd med!..
sen efter vi va klara där åkte vi tillbaka ut till crossbanan i kil igen, nu va det ju dags för den tredje SM-deltävlingen i speedcross. toni hade oturen med sig hela kvällen, och i finalen vurpade han, så han slutade bland de sista. men det av bara att ta nya tag, för att fortsätta dom andra tävlingarna dagarna efter.

dagen efter åkte vi mot hagfors motorstadium för ytterliggare speedcross-tävlingar, men inte SM, bara speedcross. där gick det betydligt bättre, och han slutade på en 10:e plats efter en dålig start.
haha, folk måste trott vi vart knäppa, eftersom vi och många andra tejpade för registreringsskyltarna på crossbussarna, men anledningen var att det stals så många crossar där förra året, lettländare kom och tog bara kort på nummerplåten, sen åkte dom hem och snodde crossarna, tom 40 mil därifrån. så alla var extra duktiga med att låsa, tråkigt att man inte kan lite på folk. och en buss med lettländare kom även iår, om inte två. jag tyckte det va superspännande, ni vet hur jag är, så jag skulle hålla koll på dom minnsann! såg ett helt gäng lettländare med kameror som genast blev misstänksamma!

vi sov där, sen dagen därpå, på torsdagen åkte vi mot eda som låg nära norska gränsen. där gick det ännu bättre, och oni slutade på en 6:e plats. jättebra, med tanke på att han har mindre hojj än dom flesta andra. totalplaceringen när man räknat ihop alla dagarna blev en 8:e plats. kil gick inte så bra, men i hagfors och eda gick det riktigt riktigt bra !
sen på torsdagskvällen när tävlingen va klar så drog vi direkt hem, för att jag skulle jobba idag. vi kom hem 3 inatt, och jag skulle jobba 10-19, så det har vart en hård dag! upp och jobba 10-17 imon igen, så bäst att jag lägger mig nu.. det har iaf vart en trevlig resa (;

nattinatti / tina


Varberg / Halmstad

heej på er!

nu när jag har kommit hem, och inte uppdaterat på ett bra tag, så är det dags nu, vi börjar med varberg / halmstad!

¤ onsdag 18/7 : avresa mot varberg med toni & elin. det va som jag trodde, inte skulle vi åka klockan sju som toni sagt, jag gick in och väckte dom vid kvart över, och frågade om det inte var dags att gå upp, men då säger toni: -men jag skojjade ju bara tina.. ni kan ju ana om jag blev sur. fyfan vad sur jag var, jag hade inte sovit länge den natten, gått upp kvart i sex och fixat iordning allt, istället åkte vi vid 11 kanske.. toni fick nog dåligt samvete, så jag fick ett par cross-glasögon av han sen.
när vi väl va iväg tog det några timmar innan vi va framme i varberg där det var dags för speedcross-SM. tävlingen gick bra, men inte så bra som toni ville, han blev 4:a. fick några bilder därifrån, kolla bilddagboken sen!
efter tävlingen åkte toni & elin hem, och jag, mama & papa sov kvar på crossbanan.

¤ torsdag 19 / 7 : upp & duscha, sen åka mot halmstad. satt & solade några timmar, sen däk ann & evelina upp! de kom precis från ullared, och ann stannade på en fika innan hon åkte hemåt. jag & evelina satte upp vårat tält utanför husvagnen, sen fixade vi iordning oss snabbt, för rix-fm festivalen. alla bussarna va smockfulla, så papa skjutsade in oss. vi va väl där straxt efter sju, då det började. där fick vi se ola, herregud! , och massa andra dukiga artister. ola kom ut sen när alla hade gått typ, utan småtjejerna, vi var bland dom och klängde för att komma så nära ola som möjligt, vi lyckades, men han ville inte skriva autograf på våra armar, attans! men snygg va han allt, även att han glömt platta håret! sen blev det hemfärd, och tro det eller ej, evelina & tina gick hem från stan! det tog sin lilla tid, men tillslut va vi hemma på hagön. somnade ganska sent i tältet.

¤ fredag 20 / 7 :  värmechock när vi vaknade! jag hade bäddat ner min sofsäck i en annan sovsäck + en filt på det, sen sov jag i duntofflor, så jag va varm kan jag lova! väfret va fint, så vi bestämte oss för en stranddag. låg & stekte på stranden hela dagen, och lite färg fick vi. vattnet va inte jättevarmt, men vi va i 2 gånger iaf. sen hem & duscha. sen cyklade vi bort till linn & erika och va med dom en stund! en stund efter det, sovdags, men denna gång inne i husvagnen.

¤ lördag 21 / 7 : vaknade sent och slängde i oss lite mat. sen runt 13 cyklade vi in mot halmstad city för en shoppingdag. vi skulle hitta ett fik som tog en timme att hitta. men efter fikan fortsatte vi, och när klockan va 3 så frågade jag när dom stängde, och hon svarade klockan 16 ! nu blev det rusningstrafik för tina & evelina mellan affärerna ! vi hade bara hunnit med att fika, så vi letade för fullt efter något att få med oss hem. evelina hittade iaf, men inte jag. så vi fortsatte mot eurostop, där vi kunde gå 1 timme innan dom också stängde, så jag fick med mig ett linne från jc tillslut. sen hem, ta det lugnt & spela yatzy som evelina aldrig tidigare spelat.
efter en stund, när klockan är runt halv tio kommer vi på att vi ska in till stan för att se markoolio som började klockan nio. bara att sätta igång, sminka oss och byta om tills vi blev nöjda. vi hann precis med bussen, fick springa eftersom den redan stog där, så tur där att vi hann. klockan va väl halv elva när vi kom in, och markoolio var slut, så vi gick runt där lite i folkhavet. det va någon annan som uppträdde, men inte våran smak så vi gick & kollade på båtarna, favoriten blev " chilla halmstad ", en superfin yacht. sen runt 00 blev det buss hem till hagön igen. när vi kom hem och gick för att ta bort sminket skulle vi ladda telefonerna också, vid duscharna. så yatzyt följde med bort, och vi satt i sminkrummet mitt i natten och spelade yatzy, för att telefonerna skulle ladda klart, galningar! vi somnade inte förräns 3 och detta va sista natten, så morgonen efter skulle vi upp tidigt.

¤ söndag 22 / 7 : upp tidigt och ta ner tält och fixa det sista. sen tvingde jag med evelina ner till starnden för att ta ett sista dopp. vi sa sisten i, så ingen hann reagera på hur vattnet luktade, förrän vi hade doppat oss. båda skriker " vattnet luktar ju skit " och det gjorde det verkligen, men varningen va ju borta för flera dagar sen. jaja, vi sprang nästan upp till duscharna och tog extra mycket tvål. sen hemfärd, yatzy hela vögen hem, helt sjukt !

det va iallafall jättekul, även att vi inte va där så länge som planerat.

love v / tina


Here and gone

hejsan!

nu blir det ett snabbt inlägg, för jag ska straxt åka.

halmstad va asroligt, men ni får en feeet uppdatering när jag kommer hem på fredag.
nu ska vi dra iväg mot kil, karlstad, arvika. det är en 3:e SM deltävling i speedcross.

kommer igen på torsdag, ha det bra !

love v / tina

Mot Varberg / Halmstad

godmorgon !

jag har nog aldrig skrivit blogg såhär tidigt, men tänkte att ni ska få ett hum om vart jag håller hus, för nu kommer inte bloggen uppdateras förräns tidigast på måndag.

idag blir det ner till Varberg, toni ska köra cross där, tonight (; det är SM i Speedcross, korta snabba heat, som är mycket roligare att kolla på. ska försöka få honom att fastna på bild med den nya kameran, den kan ju knappast vara sämre än den vi hade innan? jaja, återstår att se. man kunde tydligen ställa in den på sport - för motiv i rörelse! det är ju perfa.

om ni undrar varför jag gick upp redan 05.40, är för att när jag kom hem vid 12 igår så ser jag en lapp på diskbänken där toni skrivit att vi ska åka redan vid 7 på morgonen!, inte nångång på förmiddagen som han sagt innan. så det va ju bara att packa, jag va inte klar på långa vägar, så jag va uppe till halv ett, men somnade inte förrens ett, för att det är så himla varmt på nätterna. nu är jag en aning trött, sitter här och gör det sista, bränner en cd, äter frulle, läser JP och skriver här. har nog aldrig läst posten såhär tidigt! evelina, är du chockad att jag är uppe såhär tidigt? haha. det är inte självmant direkt.
toni och elin har inte ens gått upp än, börjar tveka om vi verkligen ska åka om 20 minuter.
men rätt som det är så säger dom att vi ska åka, så bäst jag gör mig klar nu, har inte sminkat mig eller nåt!

på torsdag kommer evelina, och då blir det rix fm festivalen! sen stannar vi i halmstad till på söndag. det är planerna för tillfället!

ha det underbart,
love v / tina


You make my day

heej igen!

är ensam hemma nu, mama & papa är i varberg, och toni & elin åkte och spelade minigolf, så här sitter jag och har hur tråkigt som helst. ringde iaf evelina, så då blev jag genast på bättre humör! häromdagen så sa hon någonting sånt hära: du vet, han med fabbalo-skorna, hahah. jag visste ju vad hon menade, men det blev lite fel i ordförådet ;) det hon menade va buffalo-skor, hahah. du är för rolig du!
sen en sak till, jag frågade om hon visste nån som va vattuman, men evelina säger: men heter det inte vattenmannen? det har jag alltid trott! haha.
vilken tur att jag har dig!
nu ska jag moppa mig iväg ut till jäbo!

love v / tina

17 Juli

hejsan!

egentligen skulle jag vart påväg till varberg nu, men det blev andra planer.. jag ska åka med toni och elin imon istället, för jag känner att det blir lite ont om tid. jag har inte packat klart på långa vägar, och det finns inte en chans i världen att allt får plats i den väskan..

dagen började med att jag klev upp halv tolv, sen gick jag direkt till datorn för att kolla vart min kamera befann sig, då hade den kommit till konsum i norrahammar, men jag hade inte fått sms:et, men några minuter senare  kom sms:et. så jag åt lite frukost, sen åkte mama och jag ner och hämtade det, sen åkte vi till konsum i hovlätt och handlade. kameran va större än vad jag hade tänkt mig, men världens minsta för att va så mycket zoom, så då får det allt duga. den verkar bra, och jag har tagit några bilder. 

skönt att jag fick kameran innan vi åkte ! nu ska jag fortsätta packa.
ciao /  tina

Asleep

godmorning!

kom nyss hem från höglund´s family. vi va där igår, dahl´s family va bjudna dit. trevligt! jag och evelina kollade först på "mean girls" med lindsay lohan, den va rätt bra. sen moppade oss iväg till norrahammar runt 22 för att se om det fanns något kul att hitta på, men hela samhället va dött, tills vi åkte förbi vip, där vi stannade en snabbis och pratade lite. sen körde vi vidare hem mot mig, och då hörde vi av oss till några, men alla hade annat för sig ! så vi moppade oss hem till jäbo igen, och shit vad grodor det va på vägen! somnade väl halv 3, och lite otur hade vi allt med oss igår.

sen vaknade vi vid 10 idag och gick upp och åt lite frulle, sen moppade jag mig hemåt.
kanske ska träffa evelina idag med, men tänkte att jag skulle va lite duktig nu, och lägga ut en annons på: 2 cyklar, en studsmatta och en bäddsoffa.

bye / tina


Update: my last week.

hello fans!

nu ska ni få en rejäl uppdatering! bara att rulla vidare neråt så får ni veta vad jag har haft för mig dessa dagar:
let´s start!

¤ lördag: upp klockan halv 6 & duscha, tog på mig min bröllopsoutfit som jag tillslut blev väldigt nöjd med, och jag va väl klar för att åka klockan 7 som de hade sagt. men nej, helt plötsligt ska vi åka klockan 8, och jag kunde sovit en timma längre, snällt. men äntligen, klockan 8.15 avresa till göteborg. vi i the dahl´s family är inte de snabbaste, har vi sagt 8 blir det alltid minst en kvart efter.. med bil & husvagn tar det sin lilla tid, men tillslut va vi framme på askims camping. sist vi va där fick jag ögoninflammation, usch.
vi började med att ställa till rätta alla sakerna, och sen va klockan runt 12 & det va dags för mig att sminka mig. det hela blev lite stressigt, eftersom vi kom fram senare än beräknat. med sminket på plats, och håret stylat så åt jag lite, eftersom det inte alltid går så snabbt för mig att äta så tänkte jag att det är ju bättre om jag är klar..
toni & elin skulle åka från uddevalla och hämta upp mig på campingen, sen skulle dom äta hos oss också, och vi hade bestämt oss för att åka till bröllopet halv 2. men mama ringde och toni svarade inte, sen skickade hon ett sms och skrev att maten är klar, men fick detta tillbaka: bussen startar inte, och det är den enda bilen vi har just nu.. fick lite smått panik, men efter en stund med papa i luren kunde toni få igång bussen.

när dom väl kom fram blev det andra bullar. toni & elin fick äta i 110km/h och sen sa elin att jag måste ha ris och kasta på anna och christian, mama hade inget annat än fullkornsris, haha men det fanns inga fler alternativ, så det fick duga.
klockan 2 åkte jag, toni & elin i våran bil, och körde fort som tåget in i gbg för att leta efter kyrkan. när vi trodde vi hade hittat den visade det sig att vara fel kyrka, så vi körde vidare och tillslut hittade vi den!
anna & christian va supersöta, jag kom på att de såg ut som barbie & ken, verkligen. och sen systrarna, värdparen och ja, alla va jättefina! sen när vi satt där i kyrkan kollade jag jämte mig, och kände igen en tjej. frågade toni, eftersom om hon va från jönköping, så kanske toni visste vem det va, men han visste inte.. efter en stund klickade det! det va ju alexandra som va med i mullvaden, anna va ju också med i mullvaden, anna va mullvaden tillochmed! mullvaden är ett tv-program som gick på 5:an för er som tycker det låter mysko.

det har alltid vart anna lundberg och christian cregård, men..
när prästen sagt: .. and now you can kiss the bride! till christian och alla va nöjda och glada, så blev anna till en cregård också! sen gick vi ut för att kasta ris på dom, och som tur var så fick man en liten söt rispåse som anna´s syster delade ut, så dom slapp att upptäcka brunt ris i kläderna sen (;
sen kom limousinen och dom åkte iväg.. sen blev det att åka tillbaka till campingen igen, men kul va det :)
jo, jag glömde nog säga att det va bestämd klädsel, killarna skulle ha mörk kostym, och tjejerna rött. därför ser ni bl.a toni i kostym på kortet, som jag nog faktiskt bara sett en gång innan - på hans student ;D
väl vid campingen sen, så blev det bara lugnt, och det va ett herrans liv på kvällen när jag skulle sova..

elin, toni & jag!


¤ söndag: vaknade upp av att toni & elin klampade in i husvagnen. dom stannade och sov i bussen efter bröllopet. det blev frukost och sen fika med dom, och det va väl tur att dom stannade halva dagen & underhöll mig lite..
när dom åkt, så tro det eller ej, fick jag ett ryck och gav mig ut och sprang längs stranden.. sen fick jag ont i mitt dampknä, och då blev det inget mer springande, det bara högg till..

sen blev det att sitta i husvagnen heeela dagen, det spöregnade ute, och vädret va väldigt deppigt.

¤ måndag: upp runt nio, och äta och kladda på lite smink. sen skjutsade papa in mig & mama till göteborg city. vi gick där hela dagen, och jag fick med mig lite hem ändå: en vit kofta från zara, ett par gröna shorts från zara, en rosarandig klänning från veromoda, en foundation från åhléns och två skissade affischer på johnny depp & shakira. sen körde vi vidare mot ullareds camping.

¤ tisdag: upp tidigt, halv 7 och äta och fixa iordning mig, sen vid åtta tog vi det "blå tåget" som gick från campingen till ge-kås. vid 12 kände jag att jag ville ut, men nej mama hade inte högt tempo. hittade lite småsaker, sen åkte vi med tåget till husvagnen och åt lite, sen tillbaka till scorett, hm och dom affärerna runtomkring. sen in till ge-kås igen.. vi nästan hjälpte dom att öppna, och hjälpte dom att stänga, precis som vanligt. hittade lite småsaker.. efter den dagen va jag väldigt trött, och mina ben va inte särskilt katiga sen, men jag sov gott kan jag lova.

¤ onsdag: upp tidigt igen för att följa med papa och kolla på en dvd-spelare till husvagnen. gick in på netonnet, men inget där, slutade med att vi köpte den inne på ge-kås. det va alltså mitt förslag att det skulle bli papa´s födelsedagspresent, vilket han tyckte va en bra idé, men han har änsålänge betalt den själv!
sen chekade vi ut från campingen i ullared, och tänkte köra mot varberg, där tävlingen skulle vara under kvällen, men som tur är ringer toni och säger att tävlingen är inställd för att det regnat så mycket, så banan inte var körduglig. jaha, bara att åka mot jönköping igen, jag som sett fram emot tävlingen.

¤ torsdag: igår med andra ord. vaknade av att sofie, min syster satt i köket och pratade, klev upp runt 11 och gav henne en stor kram, va ju över en månad sen sist.. hon hade mycket att berätta om sin Paris resa, sen kom kompisarna ner till henne, och tio personer va dom som hyrde ett hus i frankrike. härligt att höra att hon va nöjd med resan iaf! visade henne lite av cabarétfilmen med, vad jag saknar det! vi måste bara fixa något liknande i nian, för det va grymt kul alltså.. 
klockan gick och det blev dags för mig att moppa mig in till jobbet. skulle jobba 12-19, trodde jag, men tog en extra koll på schemat av ren slump när jag hade lunch och tur va väl det, för jag såg att jag bara skulle jobba till 17, vad skönt! sen blev det hem och kolla på beck med en godispåse.

¤ fredag: idag. dagen blev seg till en början, jag vaknade sent och mobilen påminde mig om att det va fredagen den 13:e , så bäst att ta det lugnt. en dusch och lite frulle, sen till datan. kollade på kamera på internet, och sen fick jag med mig papa in till onoff. han va jätteduktig, men han hade aldrig sett den kameran innan som jag kollat ut i deras internetbutik, så han kunde inte säga så mycket om den. redan i bilen hade jag bestämt mig för att jag ville ha den på internet, även att den inte fanns i butiken. så det blev hem och beställa den, nu är jag så gott som pank. men jag är supernöjd, och den skulle komma om 2-4 arbetsdagar, längtar nu!

nu har ni fått er en riktig lässtund, haha. är trött på att skriva nu, så jag ska dra mig!
love v / tina


Semester

imorgon blir det bröllop i göteborg för min del, anna & christian ska gifta sig, den 7/7-07
jag ska dit med toni och elin, ska bli jättekul (:

jag ska nog tjuva med datorn, så om jag får internetuppkoppling på campingen så uppdaterar jag, annars får ni dessvärre hålla ut tills på torsdag.

lördag: bröllop
söndag: inget planerat
måndag: shopping i gbg
tisdag: ullared
onsdag: till crossbanan -> varberg
torsdag: SM speedcross, i varberg.

ha det underbart här hemma!

love / tina

Packa

packa, och packa..

ibland går det så himla effektivt och snabbt att packa, medans det ibland tar en evig tid, när man bara drar ut på det hela tiden, idag är en sån dag. jag har haft hela dagen på mig, och nu har jag fått ihop kanske tre klädesplagg. här har vi den duktiga tina.

måste bara  säga att när jag ätit innan och skulle ställa in allt, så är ju den smarta tina i farten och slår till salladsskålen med ketchupflaskan så skålen åker rakt i golvet, och går i tusen delar. mamma:- ja det va ju synd, den tyckte jag om. nu får du damsuga. och jag kunde bara inte hålla mig för skratt. jag stog där och skrattade & jag försökte bita mig i läppen, men det gick inte sluta skratta. stackars mamma som gillade den där skålen..
det är en sak som både jag & evelina är dåliga på, att skratta när det gäller allvarliga saker, nu va ju inte detta så farligt.

nu ska den duktiga tina komma till skott, och packa klart. har lyckats få på en nybränd cd med, men dvd:n har nog haft sina bästa dagar, man får typ putsa skivorna jättemycket och vrida och vända på dom, sen står det "no disc" då gäller det att ha tålamod att trycka in & ut skivan minst 20 gånger, och jag skämtar inte.

ciao / TINA


Update!

hello fans!

tänkte berätta lite om veckan såhär långt:

¤ måndag: upp ganska tidigt, för att jobba 10-17, och därefter åka hem till jonna lauritzen! hon kom och mötte mig utanför jobbet, och vi körde hem till henne, där jag fick träffa lilla candy, jag vill &så ha hund, nu sparar jag för fulla muggar (; . vi kollade på "torkel i knipa" haha, sen blev det inte så mycket mer, jag åkte hem & sen blev det lugnt tror jag.

¤ tisdag: upp vid halv 10 för att jobba igen, 11-16 drömtid typ. gick väl bra, sen hem och iväg igen, till a6 med mama. Skulle köpa röda leggings till bröllopet, men det fanns inga. Istället blev det en hårklämma, ett par shorts som jag redan har lämnat tillbaka, ja, det va nog inget mer. Sen hem & ringa evelina gumman. vi träffades senare, och hon kom till mig, så sov vi i husvagnen!

¤ onsdag: vaknade ganska sent, sen tog vi en runda på elliot till lovisa, linnea och sen hem & åt. därefter skulle vi till vip & köpa glass som istället slutade med att jag kom ut med en 200g marabou, som tog slut under dagen "/. sen skulle jag skjutsa hem evelina till jäbo, och på vägen mötte vi lisa, emelie & lina! dom ringde sen, och ville hänga på (: , så vi väntade på dom, och sedan åkte vi hem till evelina. satt där och pratade en stund, sen skulle hon träna så jag, lisa, emelie och lina moppade oss hemåt igen, hem till mig en snabbis, sen hem till lisa där det bjöds på tårta & chirre, en fettodag med andra ord! sen åkte vi runt, tankade och handlade godis. sen va det dags att åka hemåt. resten av kvällen blev lugn.

¤torsdag: jobba igen, 12-18. gick hyfsat fort för en gångs skull. sen blev det hem, prova bröllopskläderna och sen fick jag ett sms av.. mama! det stog: -hungrig? jag har baguetter med mig hem! .. det tackade jag ju inte direkt nej till, goda mackmakeriet-baguetter. sen blev det att jag laddade upp en massa konfabilder till bilddagboken,
http://tinadahl.bilddagboken.se , kika där om ni vill se.

¤fredag: ja, idag har jag inte hunnit med så mycket, sov till 12, sen upp & äta lite frulle, handla på ica åt mama och sen hem, mötte papa vid shell som va påväg hem från jobbet så att jag kunde låna hans tankkort. Sen hemma nu, och ska snart äta lite..


nej, nu ska jag packa, skriver mer senare!
ciao / tina


Konfirmation

äntligen är det över! så himla skönt att man slipper tänka på det..
vi har ju haft jättekul emellanåt, speciellt berlin, vilka minnen!

men ändå är det skönt att det är klart nu, och det gick mycket bättre än vad jag trodde.
som tur var så va det väl bara två familjer av min släkt som kom till kyrkan, resten kom på "efterfesten" .
kul att träffa världens sötaste unge, oliver & brorsan elvin, sen massa andra kusiner och släktingar, jättekul!
fick massa fina saker, smycken, pengar, klocka m.m.

oliver och isac bråkade lite i gräset, på skojj då, haha. så söta ! oliver: - nu du!.. haha.



är jättenöjd med dagen, tack så mycket allihopa! <3


VM

nu är det dags att berätta lite om lördagen då..

klockan ringde upp mig redan vid 04.50, så jag gick upp och tog på mig, och sminkade mig lite snabbt. klockan halv 6 satt vi i bilen påväg mot Uddevalla-VM:et. jag va dödstrött, så jag somnade i bilen, och sov nästan hela vägen dit.. vi fick prata oss in till depån för att komma så nära crossbussarna som möjligt, och vi skulle bära med oss däck, väskor, kartonger och grejer och gå in och leta upp toni, som inte svarade när vi ringde. tillslut hittade vi dom! tack & lov, jag höll på att trilla ihop av allt bärande.

träningen gick bra, men det hade regnat endel så det va lerigt, och halt..
sedan va det dags för tidskval, där dom kvalar om vad dom får gå ut som på grind. toni slutade 22:a och fick då alltså välja startposition som 22:a man till kvalhetatet. det va riktigt tufft, och han slutade på en 20:e plats, 12 kvalade in.. men än va det inte kört, för sista chansen fanns kvar &så. där kvalade 6st in, 7:an & 8:an blev reserver. toni va uppe som 8:a , men trillade sedan ner till 18:e plats. det skiljde 0.7 sekunder från 8-18:e platsen, så 7 tiiondelar bättre så hade han kvalat in, helt sjukt att det kan va så jämnt..
där va alla chanserna över, men toni va inte sur för det, jag har då aldrig sett an så glad efter att han har kört, och jag har vart med ett tag, haha. men kul ändå, att få prova på att köra VM!

elin kvalade in som 6:a eller 7:a, sen kvalade tom söderström, rickard sandberg, fredrik karlsson, & marcus norlén blev reserv. den bästa svensken blev tom söderström, 15 år & det va första VM:et, imponerande!

sedan blev det att vi åkte hem och fixade klart resten för dagen efter.

bye / tina

Surprise!

heej på er!

jag har vart dålig på att uppdatera på sista tiden, så jag skriver några inlägg nu istället..
ska börja med att berätta om torsdagen:
efter att jag hade vart på konfa så åkte jag in direkt för att jobba till 13-19. när jag kom hem så är brorsan hemma, och det började med att vi satt och pratade lite.. sen ringde tonis telefon..
- brunzell? säger han, konstigt att han ringde va väl tanken, och sen svarar han..
- han kommer få köra VM:et sa jag högt!
- nej, sa pappa, det är nog bara någon EM-tävling som han vill prata om..

efter en stund så möter jag toni, och han pratar fortfarande i telefonen, och mimar till mig -jag får köra VM! jag springer genast ut till köket för att säga till mamma & pappa.
en stund senare har han slutat prata, och toni kommer ut i köket med ett léende..
- jag får va med och racea lite i helgen!..
jag flög på han och gav han minst två kramar tror jag, va kul! nästan rörande faktiskt, det är ju hans dröm, att få köra VM liksom, bland dom allra allra bästa förarna. jag va jätteglad för hans skull, men samtidigt visste jag ju att jag hade konfirmationen på söndagen så om han skulle kvala in så skulle jag inte kunna va där.. "/
jag bestämde snabbt att pappa och jag skulle åka dit på lördagen för att titta på kvalet!
såg fram emot det, kan jag lova (;